Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content

Rallycross-VM kvar i Höljes till 2023

I dag presenterade Finnskoga MK nyheten att de tecknat ett femårsavtal med IMG som äger rättigheterna till VM-serien.

Det har funnits oro bland de många fans som årligen flockas i Höljes att VM-tävlingen i rallycross skulle gå förlorad. Dels har motorbanan i Tierp försökt få tävlingen, dels har avhoppen från serien och införandet av elbilar skapat oro.

Men nu är det alltså klart och enligt Morgan Östlund, ordförande i Finnskoga MK, behöver inte klubben göra några större investeringar. IMG tycker de sköter tävlingen bra som de gör. Men det är klart att införandet av elbilar, planerat till 2021, kommer att kräva ombyggnationer och förnyad säkerhet.

Det råder ändå en viss tvekan om vad som kommer att hända med VM-serien. Ford hoppade av för två år sedan, Audi och Peugeot kommer inte heller att tävla vidare med officiellt stöd. I dag deklarerade också Olsbergs MSE att de tar ett sabbatsår från rallycrossen för att investera i framtiden, i.e elbilar. EKS, det vill säga Mattias Ekström, förväntas också inom kort berätta hur teamet och han kommer att göra 2019. Och vad sker med bröderna Timmy och Kevin Hansen?

Allt detta lämnar Volkswagen som enda fabrik i rallycross-VM och det återstår att se hur de hanterar den frågan. Det ger ju inte så mycket att vara bäst i byn om man inte har någon att besegra.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!