Friends Arena i Solna. Foto: Adam Wycichowski

Rallycross-VM till Friends Arena?

Det jobbas hårt för att få ytterligare en deltävling i rallycross-VM och det spekuleras att den kan komma att köras på Friends Arena i Solna, Stockholm.

Rallycrossen har fått nytt liv de senaste två åren, speciellt som det infördes ett officiellt VM. Deltävlingen i värmländska Höljes är en av säsongens höjdpunkter med 40 000 euforiska fans.

Nu planeras för ytterligare en deltävling i Sverige, då på Friends Arena i Solna där en temporär bana i så fall skulle byggas upp.

En bansträckning finns redan, signerad förre rallycross- och STCC-föraren Tommy Kristoffersson.

Om deltävlingen i Solna skulle få klartecken är det fullt möjligt att köra den redan 2016. Om det inte blir VM smids planer på att köra en inbjudningstävling med hela världseliten.

Även Tierp Arena, under ledning av förre rallyföraren och mångsysslaren Cemoni Ohlsson har avslöjat planer på att de vill arrangera VM i rallycross.

Sverige är team- och deltagarmässigt den största nationen i rallycross-VM.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!