060504_wrc_donuts Foto: DPPI

Rallyförare straffade för segerglädje!

Fem förare, däribland segraren Sebastien Loeb, hamnade i onåd hos FIA sedan de visat glädje över resultaten i Rally Argentina!

Det förarna gjorde var att de utförde så kallade "donouts" efter att de kört av rampen. Det innebär att de spinner bilen runt-runt och publiken älskar det. 40 000 jublade på Cordobas fotbolls-stadium. Men FIA, internationella bilsportförbundet, menar att det är farligt och om någon av de fem förarna gör om det riskerar de att bli uteslutna ur tävlingen. Gigi Galli, som slutare trea, hävdar att det är nonsens och påstår att han blev uppmanad av en funktionär att utföra denna akt. 

Manfred Stohl, fyra i tävlingen:

- Fullkomligt löjligt. När vi kör superspecialer på stadiums och annat är vi så nära publiken att vi kan raka dem med backspeglarna och då går det 120 km/h. Och så kommer dom upp med det här... NASCAR har liknande regler men där struntar ofta förarna totalt i det, gör donouts, och betalar glatt de dryga böterna. Det är det värt för att fansen ska vara lyckliga och dessutom hamnar bilen, och dess sponsorer, garanterat i tv-rutan...

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!