060502_hermansson

Rallylöfte till Mitsubishi

Rallylöftet Jenni-Lee Hermansson byter bilmärke. Hon går från Subaru till Mitsubishi, men det handlar om samma kategori, fyrhjulsdrivna Grupp N.

Jennie-Lee Hermansson har kört rally sedan 1999. Att hon inte är så välkänd i Sverige beror på att hon redan tidigt satsade internationellt. 2004 körde hon engelska rallymästerskapen och gjorde en hel del uppseendeväckande resultat. Hon slutade trea totalt i Grupp N-klassen. Nu satsar hon på Sverige och SM i grupp N där förhoppningarna är att bli bland te tre bästa totalt. Jennie-Lee har uppbackning av förre svenske rallystjärnan Kenneth Eriksson som fungerar som, hennes mentor och tränare. Hon blev för övrigt vad till Årets Bilsportkvinna 2005 och är enda tjej i rallylandslaget. Målsättningen är att ta en ordinarie plats i rally-VM, men nu gäller det först och främst rally-SM under 2007 och hon hoppas även på att kunna köra Svenska Rallyt och kanske ytterligare VM-deltävlingar. Satsningen med Mitsubishi sträcker sig även över 2008. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer