Foto: Jakub Nitka

RallyX kör på is i vinter

Rallycrossen blir  vinteridrott. I fyra tävlingar, med start i den 1 februari, ska RallyX On Ice avgöras i Örebro, Höljes, Karlstad och Åre.

Rallycrossporten växer och RallyX blev en succé 2014. Framförallt lockade nya klassen Supercar Lites många förare. Där slogs unga supertalanger som Kevin Hansen och Kevin Eriksson om segrar i mästerskapet med bland annat flerfaldige STCC-vinnaren Richard Göransson och rallystjärnan Patrik Flodin.

Nu möts flera utav dem igen. På is!

Jämte redan etablerade rallycrossförare kommer stjärnor från andra motorsportgrenar också att delta i serien. Kända förare, bland annat från de regioner där tävlingarna ska avgöras, bearbetas just nu.

Tre av tävlingarna i RallyX On Ice kommer att avgöras i samband med andra stora idrottsevenemang. Premiären den 1 februari körs på Örebrotravet mitt under SM-veckan vinter. Där finns det alltså en mästerskapstitel att fightas om.

Tre av tävlingarna kommer att sändas i svensk television.

RallyX On Ice 2015

1 februari: Örebro, Örebrotravet (SM-veckan vinter)

7 februari: Höljes, Höljes Motorstadion

13 februari: Karlstad, Färjestradstravet (Rally Sweden)

13-14 mars: Åresjön, Åre (alpina världscupen damer)

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!