Foto: Glenn Mattsing/Tidningen Outside

Ramona Karlsson tog historisk SM-titel

SM-finalen i Uppsala i helgen skulle komma att bli historisk. Ramona Karlsson blev första kvinna att ta totalsegern i rally-SM.

I helgen blev Ramona Karlsson och co-driver Miriam Walfridsson historiska som första kvinnliga team att ta en SM-medalj i rally. Det blev en dramatisk avslutning på säsongen då slutställningen var oklar in på sista sträckan.

 Guldet gick till Eddie Hörbing och Bosse Holmstrand men Karlsson och Walfridsson, som i år gjorde sin första säsong i den högsta klassen: Trimmat 4WD, tog en historisk silvermedalj. 

 – Förra SM-tävlingen blev vi snuvade på segerchansen på grund av en punka, och denna gång var det vi som hade marginalen på vår sida. Den här segern är inte bara vår utan hela teamets, och till alla sponsorer som har gjort detta möjligt. Vi har haft turen att jobba med människor som verkligen trott på oss och gett oss den bästa uppbackningen. Extra tack till vår chefsmekaniker Mikael Gustafsson som trott på oss från början och som har gett oss förutsättningarna för att lyckas, säger tidigare Teknikens Värld-medarbetaren Ramona Karlsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!