Rabe Race Cars Range Rover Evoque

Range Rover Evoque i Dakarrallyt med Rabe

Jag var helt ovetandes tills alldeles nyligen, men jag ska tydligen ställa upp med tre ökenpreparerade Range Rover Evoque i det krävande Dakarrallyt nästa år.

Det brittiska rallyteamet Excite Rallye Raid Team har bestämt sig för att återigen utmana Volkswagen och deras dominans i Dakarrallyt (VW har segrat de senaste tre åren). Bilen de tänker utmana i är Range Rover Evoque och för att få den riktigt kompetent tar de hjälp av ingen mindre än Rabe Race Cars – vilka annars? Rabe Race Cars har många års erfarenhet i byggande av offroadfordon varav de femton senaste åren har varit dedikerade Dakarrallyt.

 

Excite Rallye Raid Team deltager med tre Range Rover Evoque, alla med brittiska förare bakom ratten. Bilarna är specialpreparerade för att klara de 960 milen i den sydamerikanska öknen. Under huven har man valt att placera BMW:s sexcylindriga turbodiesel N57 med en cylindervolym på 3,0 liter, effekt på 275 hästkrafter och vridmoment på 650 newtonmeter.

 Hur det går för det brittiska teamet och deras bilar från Rabe Race Cars får vi vänta och se tills det är tävlingsdags på nyårsdagen om drygt tre månader. Målgång är det fjorton dagar senare, 15 januari.

 Fotnot: Av mindre betydelse, men RaBe Race Cars vill stava sitt namn med versalt B. Notera att författaren till denna artikel inte är involverad i byggandet av dessa tre ökenbilar. Däremot kommer han förmodligen att hålla ett extra öga på dessa tre bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!