Red Bull, Mercedes och Sauber visar F1-kärrorna

Årets nya Formel 1-bilar radar upp sig. Här har du Red Bulls, Mercedes och Saubers. Sistnämnda är mest nydanande i ett mellanår som 2013 faktiskt är.

Formel 1-säsongens första test startar i morgon och i och med detta har ytterligare fyra stall i dagarna presenterat sina bilar för 2013.

Sauber var först ut lördags och deras vagn, C32, fick ett och annat ögonbryn att höjas. Färgsättningen var förvisso ny men desto mer intressant var bilens slimmade arrangemang på sittbrunnens sidor.

Förarna är nya för året: Nico Hulkenberg anländer från Force India och Esteban Gutiérrez som tar steget upp från rollen som stallets testförare.

Regerande mästarna Red Bull var på tur följande dag med sin RB9. Designansvarige Adrian Newey menar att arbetet med att hitta förbättringar och nya lösningar har varit svårt eftersom få ändringar har gjorts regelmässigt. Huvudarbetet har handlat om att få bilen att fungera bra med årets däck.

Nytt är dock stallets namn: Infiniti Red Bull Racing. Nissans premiummvarumärke blir mer exponerat på RB9 än på tidigare vagnar.

Kvar är förarna Sebastian Vettel och Mark Webber.

Mercedes M04 var nästa bil till rakning under måndagen. Framvingen är ny för året liksom avgassystemets utformning. Stallchefen Ross Brawn hoppas att de tusentals arbetstimmarna man har lagt ner på bilen ska bli en nystart för stallet som hade en dålig säsong 2012.

Nico Rosberg kör vidare för stallet och Lewis Hamilton ersätter veteranen Michael Schumacher som till slut har lagt F1-hjälmen på hyllan.

Toro Rosso visar sin bil STR8 under måndag kväll och Caterham samt Marussia följer under tisdagen. HRT har kastat in handduken och deltager inte i år medan Williams visar sin bil först den 19 februari. I morgon startar även årets första tester som du bäst följer på vår F1-blogg där Janne Blomqvist rapporterar direkt från plats.

Vilken av bilarna nedan tycker du är snyggast?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!