090706 red bull mercedes Foto: Getty Images

Red Bull Racing väljer Mercedes 2010?

Trots framgångarna under Storbritanniens Grand Prix, då man slutade ett och tvåa, kan Formel 1-stallet Red Bull Racing ha ny motorleverantör för 2010.

Inte ens hälften av årets Formel 1-lopp har avverkats förrän rykten börjat cirkulerar om nästa års säsong.

På den lista över aktuella stall för 2010, som presenterats av det internationella bilsportsförbundet FIA, fanns en del frågetecken rörande motorer. Detta bäddar naturligtvis för rykten. Både Toro Rosso och mästerskapsledande Brawn GP sakande uppgifter om motorleveratör, idag kör de med Ferrari- respektive Mercedesmotorer. Nu viskas det emellertid om att även Red Bull Racing vill byta motorer 2010 – till Mercedes.

Stallet är nu inne på sitt tredje år med motorer från Renault, tidigare har man förlitat sig på material från Cosworth och Ferrari, och är de enda som på allvar har kunnat utmana Brawn GP i år. Nu senast då man dominerade Storbritanniens Grand Prix och knep de två översta pallplaceringarna.

Med samma motor som Brawn GP skulle man kanske rent av göra anspråk på världsmästartiteln. Även Mercedes har ett intresse av att alliera sig med Red Bull Racing eftersom de har det tyska underbarnet Sebastian Vettel som förare.

Vad som är ryke och vad som är sanning får framtiden visa. En sak är i alla fall klar: Silly Season är redan igång.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!