Red Bull riskerar böter för Formel 1 i skidbacke

För ett par veckor sedan lät Red Bull skicka ut Toro Rosso-föraren Max Verstappen med en Formel 1-bil i berömda Hahnenkamm-backen i Kitzbühel. Det kan nu stå dem ”dyrt”.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi var många som fastnade lite extra framför YouTube förrförra veckan. Där serverades vi nämligen Formel 1 i något ovan miljö. Red Bull hade låtit Toro Rossos förare Max Verstappen ta ut Red Bull RB7 från 2011 års säsong för att köra med dubbdäck och snökedjor på 1 600 meters höjd i Hahnenkamm-backen där världscupen i utförsåkning avgörs årligen.

Tufft tyckte många, dock inte de lokala myndigheterna i österrikiska Kitzbühel. Red Bull och Max Verstappen genomförde nämligen körningen utan några som helst tillstånd, något man måste ha för att få möjlighet till att ”belasta naturen på detta vis”.

Maxstraffet för dylik åverkan på naturen är 30 000 euro i böter, motsvarande cirka 280 000 kronor. Summan är ”jordnötter” för Red Bull som omsätter många miljarder varje år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!