Red Bulls Formel 1-bil sprutar grus i Texas

Red Bulls Formel 1-bil sprutar grus i Texas

18 november 2012 smäller det. Då erövrar Formel 1-cirkusen Amerika igen. Banan i Austin, Texas, är fortfarande under byggnation, men det hindrar inte Red Bull och David Coulthard från att ta en rejäl tur med F1-bilen i den amerikanska myllan. Sevärt!

I maj förra året bestämdes det, med Bernie Ecclestone i spetsen, att Formel 1 ska göra comeback i USA. Efter många bud blev det klart att Austin i Texas drog det längsta strået. 18 november 2012 är det racepremiär på Cirquit of the Americas. Banan är under byggnation, men långt ifrån färdig. Men redan har Red Bull smakat på de nya kurvorna och raksträckorna när David Coulthard tog ut en av stallets utställningsbilar och lät bakhjulen gräva djupa spår i jorden. Den röda tjuren blir självklart ett hett villebråd för Texas cowboys, men de har inte en suck. Coulthard kommer undan.

 Även om det hela är aningen överdrivet så är det sevärt. Glöm inte att sätta på ljudet på din dator.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!