Regga är död

En av världens stora racingpersonligheter är borta. Omkommen i en bilkrasch i Italien.

Några ord om Regga.

 Han var en av mina favoriter. Han körde alltid som om varje varv var det sista. Och han tillhörde utan tvekan det exklusiva sällskaper "Late, Late, Brakers...." Dessutom såg han ut som en racerförare! Av den gamla goda sorten.

 Träffade honom ofta i början av sjuttiotalet, dels givetvis på banorna, men också i Maidenhead. På samma gata som Ronnie Peterson bodde, The Farthingales, bodde en man vid namn Bruski, som var italienare. Han hade en fru som var fenomenal på lasagna...

 Denne Bruski hade ett åkeri som körde på Italien och han var mycket god vän med Regga som ofta bodde hos Bruski eller kom på besök. Ofta ringde Bruski till Ronnie och tycke atthan skulle komma över och ta med han me mustaschen (det var jag det!).

 Så blev det oftast häftiga middagar och oändliga diskussioner och den ena historien värre än den andra. Gissa om jag trivdes?

 När Regga hade sin svåra krasch i USA, gick solen ner på något vis.

 Att se denne levnadsglade rackarpojke sitta i rullstol var förfärligt ---

 på samma vis ungefär som när Frank (Williams) förvisades till ett ännu mer besvärligt liv efter sin krasch i närheten av Paul Ricard.

 Men Regga var, om inte densamme, så fortfarande optimist vilket inte minst bevisas av att han kom igen bakom ratten.

 Och nu är han borta.

 Fan, världen blir tommare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!