Regnet stoppade Felix Rosenqvist i Japan

Felix Rosenqvist fick aldrig någon chans att bli mästare i japanska Super Formula, som skulle ha avgjorts i helgen på Suzuka.

Felix (totaltrea i sammandraget) var en av många som åkte av under tids och kvalkörningarna och slutligen bestämde sig arrangörerna för att det inte blir några race överhuvudtaget.

Surt för Felix förstås som hade chansen (han blev nu trea), men vettigt med tanke på säkerheten. Felix Rosenqvist ångar nu vidare mot nästa säsong i Formel E. I första hand.

– Det blev en väldigt speciell helg, och det var förstås tråkigt att vi inte fick köra om det, säger Felix Rosenqvist. Samtidigt var det extremt mycket vatten på banan och jag vågar inte föreställa mig hur det hade varit att köra med ännu mer regn på söndagen. Det var nog i slutändan ett klokt beslut, och jag är nöjd med ett topp tre-resultat som rookie i det här mästerskapet. Det är en extremt hög nivå på förarna här borta och jag är glad att ha fått uppleva det här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!