060110_göransson Foto: richardgoransson.com

Rena öken för STCC-stjärnorna!

Richard Göransson och Thed Björk kommer att starta årets säsong tidigt. Tillsammans med två tyska förare kör de 24-timmarsloppet på F1-banan Dubai Autodrome redan nu på torsdag.

STCC-stjärnorna Richard Göransson och Thed Björk har hamnat i öknen. Säsongstarten sker tidigt för regerande ettan och tvåan i STCC. Båda ska köra första 24-timmars loppet någonsin på Formel 1-banan Dubai Autodrome. Start nu på torsdag klockan 14.00. Då är det helg i Dubai, medan det är vintergrå vardag och 11.00 i Sverige. 

- Dubai bjuder just nu på 25 grader och det är skönt med lite värme, säger Richard. 

Från början var STCC-mästaren ganska kallsinnig till långlopp, men efter ett par 24-timmars på Nürburgring har han ändrat uppfattning. 

- Det är faktiskt ganska roligt och en utmaning att få grejerna att hålla i så många timmar. Göransson och Björk ska köra för tyska teamet Schubert Motors i en BMW 320i. De ska dela de 24 timmarna med Claudia Hürtgen och Marc Henerici (vinnare av WTCC:s privatcup). 

- Bättre träning kan vi inte få inför STCC. Med cirka 70 bilar på banan blir det omkörningar hela tiden, säger Thed. Konkurrenterna ska få det tufft. 

Svenskarnas mål är att vinna klassen och ta en topplacering totalt. Tävlingen går att följa direkt på www.24hdubai.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!