061006_f1

Renault skiftar däcksbytare i F1

Vid Kinas Grand Prix hade mekanikern som bytte Fernando Alonsos högra bakdäck stora problem och spanjoren tappade tio sekunder på det. Nu byts han ut!

Mekanikern upptäckte aldrig att hjulmuttern inte fanns kvar i hans lufttryckspistol och innan en reservmutter plockats fram hade sekunderna tickat iväg. Samme mekaniker var ansvarig för däcksbytet vid Ungerns Grand Prix då Alonso efter bytet tappade hjulmuttern och kraschade.

– Vi har beslutat att ersätta honom då helgens GP i Japan är extremt viktigt och han hade haft stor press på sig, säger Flavio Briatore, teamchef för Renault F1. Samtidigt var beslutet inte lätt eftersom samma däckbytarteam vid Kinas GP levererade helgens snabbaste stopp åt Giancarlo Fisichella vid dennes andra byte. Briatore säger vidare att han rensat luften med Fernando Alonso och försäkrat honom om att teamet står bakom honom till hundra procent vad gäller kampen om förarmästerskapet. Fernando Alonso har tidigare i veckan sagt att Renault inte vill se honom som världsmästare eftersom de inte vill att han ska ta med sig startnummer 1 till McLaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!