071207-renault-skyldiga

Renault skyldiga men ej straffade

Renaults F1-stall har befunnits skyldiga till att ha innehaft information om McLarens F1-bil, men de kommer inte att straffas för det.

FIA World Motorsport Council beslutade till Renaults fördel vid en rättegång i Monaco i går (torsdag). Renaults F1-team befanns skyldiga till att ha haft tillgång till material som togs till dem av teknikern Phil Mackareth när denne slutade hos McLaren och gick till Renault 2006.

När liknande inträffade mellan Ferrari och McLaren tidigare i år dömdes McLaren till 100 miljoner dollar i böter och fick inte tillgodoräkna sig VM-poäng för konstruktörer. FIA menar att skillnaden är de SMS som senare upptäcktes mellan Fernando Alonso och Pedro de la Rosa samt dito mellan teknikerna Mike Coughlan och Nigel Stepney.

I morgon skall McLaren stå inför skranket och få höra om det finns bevis för att de använt sig av material från Ferrari när det gäller att bygga 2008 års racerbil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr