060524_renault_lag

Renults F1-stall blev Årets Lag

På galan "World Sports Awards" - som ofta kallas sportens Osacarsgala - fick en överraskad Flavio Briatore, Renault F1:s teamchef, kliva upp på scenen och ta emot priset för Årets Lag.

I måndags hölls den myckst stora och pampiga internationella idrottsgalan. En gala som liknar den svenska men med priser för alla världens idrottsutövare.

Priser och utmärkelser delas ut till bl a Årets manliga och kvinnliga idrottare, Årets comeback och Årets lag. Tidigare har F1-stjärnan Michael Schumacher vunnit priset för Årets Manlige idrottare två gånger och till årets gala var världsmästaren Fernando Alonso nominerad till samma pris. Segern gick dock till tennisstjärnan Roger Federer men Alonso gick inte hem helt tomhänt eftersom hans stall Renault tog hem priset som Årets Lag. 

Galan hålls varje år sedan år 2000 och det är första gången motorsporten får lagpriset och femte gången motorsport får pris överhuvudtaget.

MotoGP-stjärnan Valentino Rossi fick specialpriset "Spirit of Sports" som går till den person som särskilt höjt profilen för sin sport. Rossi var också nominerad till Årets manlige idrottare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!