101122-richard branson

Richard Branson förlorade – blir flygvärdinna för en dag

Kommer ni ihåg de båda stallchefernas vadslagning i slutet av förra året? Virgins Richard Branson och Lotus Tony Fernandes sa då att det F1-stall som slutar sämst i år ska jobba som flygvärdinna hos den andres flygbolag. Virgin kom sist i årets Formel 1-VM…

Det var i december förra året som de båda stallcheferna, tillika flygbolagsägarna, Richard Branson (Virgin Racing) och Tony Fernandes (Lotus Racing) utmanade varandra. Det stall som var sämst när 2010 års Formel 1-säsong var över skulle helt enkelt dra på sig en flygvärdinneuniform och flyga med den andres flygbolag och passa upp på passagerarna – precis som en vanlig flygvärdinna.

Båda stallen kammande hem noll poäng i årets Formel 1-världsmästerskap, men Virgin Racing hamnade på tolfte och sista plats i och med sämre resultat under säsongen. Lotus Racing hamnade på tionde plats. Flygbolaget Virgins ägare, Richard Branson, ska därmed få jobba ombord på ett av Tony Fernandes Air Asia-flygplan.

Fernandes har redan mätt upp Branson så att han får en passande uniform och dessutom tryckt upp en namnbricka där det står ”Richard Branson, flygvärdinna”. Även flygturen är bestämd – Branson ska nämligen få äran att ta hand om passagerarna på flyget från London till Kuala Lumpur. Något exakt datum är ännu inte bestämt.

Tony Fernandes tanke är att han ska auktionera ut flygbiljetterna till den specifika turen och därefter skänka pengarna till välgörande ändamål.

– För många år sedan anställde Richard Branson mig och jag arbetade för honom, så jag kommer att se fram emot att se honom passa upp på mig – med rakade ben!, avslutar Tony Fernandes.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer