081211-stcc-rg2

Richard Göransson byter team i STCC!

Regerande mästaren Richard Göransson lämnar Flash Engineering i STCC och han går över till värste konkurrenten!

Det sker mycket i Richard Göranssons liv denna decembermånad. För bara några dagar sedan blev han och livskamraten Sofia föräldrar till flickebarnet Hedda. I dag avslöjas att Richard kommer att köra STCC för West Coast Racing nästa säsong.

Beslutet kom överraskande och utan förvarning. Även för Flash Engineering verkar det som. De gick vid midnatt i går ut med nyheten på sin hemsida att Richard Göransson lämnar stallet utan att ange var han skulle gå.

Richard har tidigare tagit två av sina tre STCC-titlar för West Coast Racing.

Det snabba förloppet, i alla fall utåt sett, gör att inga diskussioner har föregått om var Fredrik Ekblom nu tar vägen, Ekblom som blev STCC-mästare för WCR säsongen 2007. Inte heller har det sagts något om vem som ska ersätta Göransson hos Flash Engineering.

På tisdag kommer för övrigt Volkswagen att presentera sitt STCC-projekt. Vi har redan skrivit att Tobias Johansson kommer att köra en Scirocco i STCC och allt annat vore en jätteskräll. Vem som blir andreförare är inte avslöjat men vi har starka indikationer på att DTM-mästaren Mattias Ekström har ett finger med i leken även om han inte kommer att köra själv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!