Richard Göransson tvåa i Nürburgring 24h

Det blev Richard Göransson som blev bäste svensk i klassiska 24-timmars på Nürburgring. En sällsynt våt upplevelse som tvingade arrangörerna att avbryta tävlingen under natten.

Det regnade idogt under årets 24-timmars och före midnatt valde tävlingsledningen att parkera bilarna i depån för att inte riskera personskador, sedan ett flertal avåkningar skett. Ett klokt beslut.

 När tävlingen väl kom igång igen på måndag morgon avancerade Marc VDS-BMW Z4 upp till andraplats med bil nummer 26 och i den bilen återfanns bland annat Richard Göransson.

 Andra svenskar som varit uppe i tätpositioner tvingades bryta. Däribland Edward Sandströms WRT Audi R8 LMS Ultra som tvingades ge upp efter en hård avåkning i Bergwerk.

 Även Andreas Simonsen i en Mercedes SLS AMG fick bryta.

 I mål tog sig emellertid Fredrik Lestrup i Besaplasts Audi TT RS på en hedrande 23:e plats totalt. Klassegrare och bästa icke GT3-bil.

 På 57:e plats totalt hittar vi Team Häggenäs i en Seat Leon Supercopa. Svensklaget bestående av Jonas och Andreas Carlsson samt Micke Ohlsson blev fyra i sin klass.

 Några platser längre bak, på 60:e, återfinner vi Porsche Center Väst i en mer eller mindre standard Porsche 911 Carrera. Fyrklövern Sten och Andreas Carlsson, John Larsson och Claes Lund blev femma i klassen.

 Tävlingen vanns av Mercedes SLS AMG med förarna Bernd Schneider, Jerome Bleekemolen, Sean Edwards och dansken Nicki Thiim. De körde 88 varv, den kortaste distansen i tävlingens historia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!