100123 rydell

Rickard Rydell byter stol

Efter 20 år som fabriksförare i racing väljer Rickard Rydell att stå vid sidan av banorna 2010. Rydell lämnar inte sporten helt då han engagerats som expert i Viasat Motors STCC-sändningar. Han byter med andra ord racingstolen mot tv-soffan.

Rickard Rydell tävlar inte säsongen 2010. Det är första gången sedan 1977 då karriären inleddes i karting. År 1986 blev det Formel 3 för Picko Troberg och sedan 1990 har han varit fabriksförare för Toyota, Volvo, Seat och Aston Martin. Bland meriterna finns seger i Macau Grand Prix 1992, BTCC 1998 och GT1-klassen i Le Mans 24-timmars 2007.

Han har förhandlat om en sits i STCC med Brovallen Motorsport som troligen kommer att driva Seat-bilar men det blev inget av de diskussionerna. Seat tävlar inte heller i WTCC.

Suget efter att köra racerbil finns där fortfarande, men även intresset för att göra andra saker. 

- Under många år har jag haft uppemot 200 resdagar men nu ska det bli skönt att kunna landa hemma och prova på andra saker än att köra racerbil. Det ska bli jättekul att jobba med Viasat Motor, där jag bland annat ska vara expert i studiodelen av STCC-sändningarna.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!