Rickard Rydell lägger hjälmen på hyllan

Tidigare BTCC-mästaren Rickard Rydell har beslutat att lägga racinghjälmen på hyllan för gott inför säsongen 2016.

– Jag har bestämt mig för att inte tävla 2016 och samtidigt sluta helt som racerförare, säger Rydell.

48-åringen körde utvalda WTCC-tävlingar för Nika Racing förra året och har ett imponerande racing-CV.

Hans stora framgång kom 1998 med Volvo där han säkrade BTCC-titeln i en av de tuffaste säsongerna någonsin. Det året tog han även segern i klassiska Bathurst 1000-tävlingen i Australien med Jim Richards.

Svensken doppade även tån framgångsrikt i GT-racing och tog GT1-klassegern i Le Mans 24-timmars 2007 med Aston Martin. Hans sista stora titel kom 2011 när han säkrade STCC-titeln för Chevrolet.

– Under 20 år i följd hade jag kontrakt med en biltillverkare. Det är få racerförare förunnat att representera märken som Toyota, Volvo, Seat och Aston Martin i stora mästerskap och tävlingar. Sen var det också kul att efter 21 säsonger i internationell racing komma hem till Sverige och STCC, säger Rydell.

Rydell kommer istället att fokusera sitt arbete på rollen som förarcoach åt svenska GP2-föraren Gustav Malja och att kommentera motorsport för Viasat Motor.

– Det har varit fantastiska år som förare. Nu kan jag se fram emot andra projekt och uppdrag både inom och utanför motorsporten! säger Rydell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!