Rickard Rydell ser fram emot WTCC i Shanghai

Rickard Rydell ser fram emot sin tillfälliga comeback i WTCC i helgen med Nika Racing på Shanghai International Circuit, en bana varken han eller teamet tävlat på tidigare.

– Jag ser verkligen fram emot helgen, det kommer att bli riktigt kul, säger Rydell.

Helgens tävling blir första WTCC-tävlingen för Rydell sedan Monza i mars 2012 och hans första racingtävling sedan STCC-finalen i september 2012.

– Jag har förberett mig så mycket som möjligt. Jag har gått igenom olika inställningar på bilen med min ingenjör, studerat banan och till och med börjat ändra på timmarna i Sverige för att acklimatisera mig till tidszonen i Shanghai, säger Rydell.

Rydell, som blir andra svensken i helgens WTCC-tävling tillsammans med Volvo Polestar Racings Thed Björk, har satt siktet på att ta poäng i båda tävlingarna.

– Det är svårt att veta vad man kan förvänta sig. Men jag siktar på poäng i båda tävlingarna och det kommer att bli kul att vara tillbaka på banan igen, säger Rydell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!