070213_rydell

Rickard Rydell till Aston Martin

Ryktet talade sant. Det var till Aston Martin som Rickard Rydell var på väg när vi träffade honom på Arlanda i förra veckan.

Rickard Rydell testade för Aston Martin Racing på Paul Ricard i Frankrike. Svensken var en av flera inbjudna förare att prova den Prodrive-utvecklade GT-bilen Aston Martin DBR9. Några förare till teamets Le Mans-satsning är dock inte klara ännu, även om den del källor pekar ut Rydell som en av förarna.

- Testen gick jättebra. Det är stor skillnad att köra en standardvagn med framhjulsdrift och knappt 300 hästkrafter jämfört med en bakhjulsdriven GT-bil med mer än 600 hästkrafter. Att köra en snabb och bra bil som Aston Martin DBR9 med en toppfart på mer än 300 km/h är riktigt roligt, säger Rickard Rydell.

För sex år sedan var Rickard Rydell med Prodrive och utvecklade en Ferrari 550 för GT-racing, en bil han sedan tävlade framgångsrikt med i både FIA GT och Le Mans 24-timmars. Därmed har han en bra bil att jämföra med och Rydells första intryck av Aston Martin DBR9 är mycket positiva.

- Aston Martins DBR9 går väldigt bra och har bättre balans än Ferrarin som jag kört tidigare. På Paul Ricard fick jag bland annat göra däcktester för Michelin ena dagen så blev det många varv på banan, och det var som sagt kul att köra en snabb GT-bil igen.

Nu får vi bara hoppas att det blir Le Mans och även andra tävlingar för Rydell som alltså inte får förnyat kontrakt med Seat i WTCC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!