Foto: WTCC

Rickard Rydell tillbaka i WTCC med Nika Racing

Rickard Rydell kommer att göra WTCC-comeback för en tävling med Nika Racing på Shanghai International Circuit i november.

– Det ska bli fantastiskt att återvända till WTCC och jobba med Nika Racing igen efter två framgångsrika säsonger med dem hemma i Sverige, säger Rydell.

46-åringen, som har vunnit fem WTCC-tävlingar och som tog STCC-titeln 2012 med Nika Racing, tar över stallets Chevrolet Cruze 1.6T för tävlingen i Kina då deras nya förare, Hiroki Yoshimoto, tävlar på annat håll.

– Jag har i stort sett inte suttit i en tävlingsbil sedan STCC-finalen på Solvalla 2012 och jag har aldrig tävlat på Shanghai, så jag är väl medveten om att det blir en stor utmaning. Av samma anledning så är det extra viktigt att jag tävlar med ett team jag känner väl och i en bil som jag kan sedan tidigare säsonger, säger Rydell.

Nika Racings tidigare förare, Michel Nykjaer, har tvingas sluta köra då budget saknades, trots att dansken ledde privatförarmästerskapet och låg tvåa totalt i mästerskapet bakom nykrönta mästaren Yvan Muller.

Rydells comeback innebär att WTCC-tävlingen i Kina har två svenskar på startlinjen då Thed Björk kommer att tävla för Volvo Polestar Racing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!