Robert Dahlgren gör chockbyte till Seat

Robert Dahlgren är tillbaka i STCC, trots att han nyligen beslutade att sluta tävla efter att han lämnat Volvo. I stället kommer Dahlgren att tävla för Seat under årets säsong.

Dahlgren har skrivit på kontrakt för Seat Dealer Team PWR Racing för att köra ett av teamets fyra Seat León TCR-tävlingsbilar, hans första styrning utanför Volvo sedan 2004.

– PWR Racing är i mina ögon det starkaste teamet i STCC redan nu, men tillsammans ska vi utvecklas till en vinnarmaskin ingen rår på, säger Dahlgren.

Dahlgren slutade på andra plats i STCC 2016 efter en kamp med dåvarande teamkollegan Richard Göransson och körde även två tävlingar i WTCC.

– Större delen av min karriär har kretsat kring Volvo. Att jag nu gör bytet till just Seat grundar sig i en stark drivkraft att vinna. Mina och teamets värderingar och grundtankar stämmer väldigt bra överens och redan från första mötet har det känts som rätt steg att ta. Jag ser verkligen fram emot de kommande åren, säger Dahlgren.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!