Robert Dahlgren klar för Volvo i STCC

Robert Dahlgren har äntligen bestämt sig för vad han ska göra i år, och det blev STCC och Volvo. Dahlgren har kämpat hårt för att komma ut på den internationella formelbilscenen igen men det lyckades inte.

Årets upplaga av STCC ser därmed ut att bli en av de hetaste på många år. Regerande mästaren Richard Göransson byter team, Westcoast Racing/BMW tar in holländaren Duncan Huisman för att behålla sin plats i tätstriden och Audi planerar trebilsteam. 

– Vi behöver inte fundera så mycket över vad de andra teamen tar in för förare. Vi har en oerhörd styrka i att Robert Dahlgren gör sin tredje säsong för oss, han känner bilen och teamet utan och innan och har presterat toppresultat de senaste åren, säger Christian Dahl, teamägare. 

27-årige Robert Dahlgren från Skellefteå, nu hemmahörande i Stockholm, har internationella meriter från Formel Ford och Formel 3 i England, där han tog hem ett stort antal segrar. Totalt under karriären har Dahlgren vunnit 13 mästerskap. Han tog pole position och vann sitt första race i STCC för Volvo 2004, totalt har det blivit fyra segrar, två andraplatser och två tredjeplaceringar i STCC. 

– Jag börjar känna mig som en veteran i STCC nu, men det ska bli roligt att sätta nykomlingarna och en och annan gammal mästare på plats. Det känns extra roligt att sitta i en svensk bil och utmana de tyska vagnarna. 

– Det är ju ett svenskt mästerskap, och nu är det dags för en svensk bil i toppen, säger Robert Dahlgren. 

Sedan tidigare är 21-årige Alexander Storckenfeldt också klar för Polestar Racing/Volvo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!