Foto: Tony Welam

Robert Dahlgren kvalsnabbast i STCC-premiären

Volvo-föraren Robert Dahlgren var snabbast i kvalet inför morgondagens STCC-premiär på flygplatsbanan i Skövde.

Dahlgren gör comeback i STCC efter att ha tävlat i Australien 2014 och utvecklat bilar under fjolåret och kunde inte fått en bättre start på säsongen med mästerskapsledning då kvalet ger poäng.

– Detta är en start på säsongen som man drömmer om som racingförare. Jag har varit snabbast i alla pass och vi har bara gjort några mindre ändringar på bilen, jag längtar till tävlingarna i morgon, säger Dahlgren.

Dahlgren har en ny teamkompis i form av Scott McLaughlin som hoppar in för prinsen och nyzeeländaren, som vanligtvis tävlar för Volvo i V8 Supercars, imponerade genom att vara näst snabbast i Q1 och fjärde snabbast i Q2.

Dacia-föraren Mattias Andersson var den enda som kunde blanda sig i tätstriden med Volvo-förarna och var tredje snabbast i Q2 precis bakom Richard Göransson, som till årets säsong skrivit på för Polestar Cyan Racing.

Linus Ohlsson var femte snabbast i Q2 för Flash Engineering, teamet som gör comeback efter tre år borta från racingscenen.

Snabbast av SEAT-förarna i Q2 var Emma Kimiläinen på sjätte plats framför teamkollegorna Daniel Haglöf och Johan Kristoffersson. Samtliga PWR Racing-förare hade dock tekniska problem som gjorde att de tappade värdefull testtid, detta på grund av sent sammansatta bilar.

Endast tio bilar står på startlinjen i årets STCC-premiär, dock med fler förare som har chans att segra jämfört med förra året.

Årets första tävling startar 12:40 i morgon och sänds live på SVT Play.

Resultat

Q1 – Topp 5

1 Robert Dahlgren Volvo S60 49.479

2 Scott McLaughlin Volvo S60 +0.181

3 Richard Göransson Volvo S60 +0.296

4 Mattias Andersson Dacia SE +0.496

5 Daniel Haglöf SEAT León +0.676

Q2 – Topp 5

1 Robert Dahlgren Volvo S60 49.919

2 Richard Göransson Volvo S60 +0.152

3 Mattias Andersson Dacia SE +0.233

4 Scott McLaughlin Volvo S60 +0.336

5 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.343

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!