Foto: Mediaempire

Robin Rudholm slutar tävla professionellt

STCC-föraren Robin Rudholm meddelar i dag att han kommer att sluta tävla professionellt. ”Det har varit en fantastisk resa som varade i 28 år. Alla bra resor har sitt slut och beslutet att avsluta min racingkarriär på elitnivå har successivt vuxit fram.”

34-åringen körde utvalda tävlingar för WestCoast Racing i STCC i år där han slutade på tionde plats i mästerskapet trots fyra missade tävlingar.

– Timingen är den rätta nu. Den rätta att fokusera mer på att driva R3 reklambyrå till nästa nivå och den rätta att vara en mer dedikerad pappa och man, säger Rudholm.

Rudholm fick sitt genombrott i racing 1999 när han tog den nordiska och svenska Formel Ford-titeln. Efter ett par år med internationell formelracing återvände han till Sverige 2003 och tog året efter sin första av tre Porsche Carrera Cup Scandinavia-titlar.

Efter en säsong med Seat i STCC 2003 började Rudholm tävla för WestCoast Racing och BMW 2006. Hans bästa STCC-resultat inkluderar tre segrar, 18 pallplatser, fyra pole position och trea totalt i STCC 2009.

– Jag är givetvis stolt över att vara den enda med tre mästerskapstitlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Mina racesegrar, pallplatser och mästerskapsbrons i STCC. Min delaktighet i TOOLS satsning på STCC – en av de största satsningarna någonsin inom svensk motorsport. TOOLS gick från att vara min personliga sponsor till huvudsponsor för WestCoast Racing, säger Rudholm.

Medan Rudholm slutar tävla professionellt så utesluter Borås-sonen inte att köra GT-tävlingar i framtiden.

– Kärleken till motorsporten kommer alltid att finnas där. Sporten är en stor del av mitt liv och en stor del av mig. Jag kommer alltid älska att köra bil och jag kommer aldrig stänga dörren för att göra det. Bara framtiden får utvisa i vilka former det blir. Det är säkerligen inte en omöjlighet att jag exempelvis kör något GT-race i en framtid, säger Rudholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!