Roborace är här - så ser bilarna ut

Under förra året blev det klart att Formel E skulle få ett supportrace bestående helt av självkörande bilar. Nu har Roborace, som serien heter, presenterat hur de tävlande bilarna kommer att se ut.

Bilen har blivit designad av Daniel Simon, som är mest känd för att ha designat de futuristiska motorcyklarna till filmen Tron: Legacy. Och nog ser Roborace-bilen ut som något från en sci-fi-film. Han menar att hans mål var att skapa ett fordon som drog nytta av att vara en bil utan förare, men som fortfarande var vacker att se på.

Mittendelen av bilen liknar en tub och innehåller bilens avancerade teknik. Tuben ligger dessutom asymmetriskt en liten bit mot sidan, vilket ytterligare hjälper till att ge ett unikt utseende till bilen. Några fler specifikationer om drivlinan än att den kommer att vara elektrisk finns inte än, men bilen ska enligt uppgift kunna komma upp i knappt 290 kilometer i timmen på långa raksträckor. 

Tio team ska tävla med två bilar var, och de tävlande förväntas vara företag som arbetar med självkörande teknik. Bland annat jätten Nvidia kommer enligt uppgift köra med ett team. Det dröjer inte länge innan vi får se dessa bilar på banan, då de ska introduceras i samband med Formel E:s kommande säsong som börjar i September.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!