Roborace kommer till Festival of Speed

Nu är det klart att en minst sagt udda skapelse kommer att ställa upp i Goodwood Festival of Speeds berömda backtävling.

Såväl McLarens nya supersportbil 600LT som Polestar 1 ska ställa upp i den klassiska backtävlingen under Goodwood Festival of Speed som håller på 12-15 juli. Nu är det klart att en minst sagt udda skapelse kommer att ställa upp i loppet: Roborace. Ja, den självkörande tävlingsbilen.

I och med det gör autonom teknik debut på den närmare två kilometer långa slingan. Roborace kommer att vara utrustad med kameror och sprinten kan följas med VR-teknik i tillverkarens monter under tillställningen.

Roborace väger 1 350 kg och har fyra motorer, en vid varje hjul vilka ger en sammanlagd effekt på över 500 hästkrafter. Till sin hjälp att hitta rätt har bilen lidar, radar, GPS, ultraljud, sensorer och kameror.

Bilen är designad av Daniel Simon, känd för att ha skapat motorcyklarna till filmen Tron: Legacy, och har som mål att agera supportklass för Formel E

.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet