Ronnie Peterson blir frimärke – men inte i Sverige

Ronnie Peterson hyllas genom att blir frimärke, men konstigt nog inte i Sverige, utan Monaco.

Sveriges mest framgångsrika F1-förare genom tiderna hyllas genom att bli motiv på frimärken. Frimärkena släpptes i början av mars i Monaco och ingår i en serie motorsportinspirerade märken, varav tre föreställer Ronnie.

Ronnie Peterson i March 711.

Störst är det tvådelade märket som avbilar Ronnie i sin Lotus 72E som han bland annat vann Monacos GP i 1974. På det tredje frimärket annonseras det dock inte att det föreställer Ronnie, men däremot avbildar det en March 711. En bil som Ronnie bland annat placerade sig som tvåa med bakom Jackie Stewart i Monacos GP 1971. Tittar vi noga ser vi dock den blågula hjälmen som tyder på att det faktiskt är Ronnie bakom ratten.

En bil som Eje Elgh för övrigt ska ratta under Monacos historiska F1-lopp senare i år.

Frågan är när Sverige ska vakna till och sätta en ikon som Ronnie Peterson på ett frimärke, något som skulle vara avsevärt mycket mer intressant än de nuvarande Bernadotte-märkena.

Frimärkena släpps i en upplaga om 52 000 exemplar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!