090824 tom blomqvist

Ronnie Peterson Trophy 2009 till Tom Blomqvist

Att som nykomling i Formel Renault-klassen kunna beblanda sig med toppskiktet och sluta på en tredjeplats i sammandraget fick juryn på fall.

Inför 600 gäster på Bilsportgalan i Örebro tilldelades i dag Tom Blomqvist priset Ronnie Peterson Trophy. Utmärkelsen, som går till den förare i Formel Renault-klassen som på bästa sätt kör i den svenska Formel 1-ikonens anda, delas ut för första gången.

Tom vann även två av de sex delpriser som delades ut under säsongen 2009. Hans seger på Anderstorp var starkt bidragande till tredjeplatsen i sammandraget, efter BS Motorsportförarna Felix Rosenqvist och Daniel Roos som dominerade säsongen.

Statyetten, i form av en stiliserad formelbil i laserskuren plexiglas, är designad av Joakim Thedin.

Juryns motivering i sin helhet lyder:

Ronnie Peterson Trophy delas ut i samarbetet mellan Ronnie Peterson


Museum och Teknikens Värld. Priset skall tillfalla den förare som i den


Svenska Formel Renault-serien utmärker sig i Ronnie Petersons anda. I priset ingår även en Formel 1-körning med Rajamäki Racing på Anderstorp Raceway.

2009 års pris går till en förare som med sin ringa erfarenhet mycket väl kunde konkurrera med sina betydligt mer erfarna kollegor. Han tog även en imponerande första seger i sin första säsong i en formelbilsklass. Genom sin tredjeplats i mästerskapet visade han också prov på den


jämnhet som behövs under ett helt mästerskap. Priset tilldelas Tom


Blomqvist.

Priset ska delas ut även 2010, en säsong som kommer att få ett bredare och större spektra då fler förare och deltävlingar är att vänta.

Läs mer

Extern länk

Formel Renault Sverige/NEZ

Formel Renault Sverige - resultat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!