110528 monaco gp2

Rörigt på Monacos gator i GP2

Krascher, bestraffningar och eldsflammor. Marcus Ericssons helg i Monaco blev riktigt bedrövlig.

Bestraffningar och kollisioner förföljde GP2-serien när den, som supportklass för Formel 1, angjorde Monacos gator för den tredje omgången i årets mästerskap.

Marcus Ericsson lyckades inte upprepa framgångarna från Barcelona förra helgen då han slutade femma och trea i de två heaten.

I Monaco bestraffades han redan under kvalet då han kört in i stallkompisen Bird bakifrån. Fem placeringars nedflyttning gav honom startruta 20.

Under första loppet var det dags igen. Bird och Ericsson körde in i varandra på nytt – två gånger. Det efter att engelsmannen haft en riktigt usel start och ramlat genom hela fältet från Pole Position. Båda bröt på varv 31. Vann loppet gjorde Valsecchi.

Lördagens sprintlopp, försenat på grund av Perez krasch i Formel 1-kvalet, startade Marcus från 18:e rutan och Bird, som fått fem placeringars nedflyttning som straff för incidenten i fredags, fick nöja sig med ruta 23.

Marcus avancerade till tolfte plats redan i början av första varvet och fick elfte gratis då motorn på Mirochas bil tvärdog på start- och målrakan.

Säkerhetsbilen kom ut och i samma veva fick inte färre än fem ekipage bestraffningar för tjuvstart. Leal fick dessutom teknisk flagg då hans bil spydde ut olja på banan.

Marcus helg blev nattsvart när han på varv 21 studsade på bankanten och kraschade nere vid swimmingpoolen. Bilen fattade eld men Marcus lyckades snabbt ta sig ur vraket.

Vann loppet gjorde Pic, Marcus stallkompis Bird körde in som trettonde ekipage.

Marcus och Birds stall, iSport, har nu bokat in en lektion i nosbyte åt förarna så att de förstår hur tidskrävande processen är.

Nästa lopp går i Valencia 24-26 juni.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!