090710 rosenblad

Rosenblad gör comeback!

Före detta STCC-föraren Calle Rosenblad gör comeback i internationell racing och målet är en pallplats vid 24-timmarsloppet på Spa.

Efter flera års frånvaro från den internationella racingscenen gör Lundaföraren Calle Rosenblad comeback i samband med 24-timmarsloppet på Spa den 25-26 juli. Ett lyckat test på Hockenheim i början av juli tillsammans med flerfaldiga mästarteamet Vitaphone Racing öppnade dörren och Calle kommer att ta plats i en av teamets Maserati MC12-bilar. Siktet är inställt på en pallplats i vad som kommer att bli skåningens 19:e internationella 24-timmarslopp.

– Jag blev trea 2002 och hoppas på att slå det. Vi har kapacitet för det men efter 20 år är jag lika ödmjuk mot det faktum att under 24 timmar kan mycket hända.

Calle kommer att dela bil med italienaren Alessandro Pier Guidi och belgarna Stéphane Lémeret och Vincent Vosse. Sistnämnda Vosse och Rosenblad delade bil vid 24-timmars på Le Mans 2001, ett lopp de dessvärre tvingades bryta då teamets tredjeförare Vanina Ickx åkte av. Vi önskar bättre lycka denna gång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!