110808-rosenqvist-f3-ring Foto: (c) F3ES / Suer

Rosenqvist framgångsrik i Formel 3

Felix Rosenqvist fick stå på prispallen två gånger i helgen efter lika många lopp i helgens lopp i Formula 3 Euro Series på Nürburgring.

Två svenskar lyckades i helgen prestera på Nürburgring, Mattias Ekström i DTM och nya stjärnskottet i svensk racing, 19-årige Felix Rosenqvist i Formula 3 Euro Series.

 Felix Rosenqvist lyckades ta två pallplatser för sitt team Mücke Motorsport på helgens tre race som gick på den klassiska banan Nürburgring i Tyskland. På lördagen hamnade svensken trea och tvåa på lördagen.

 – En bra helg för oss, och skönt att kunna ta sig tillbaka upp på pallen efter oflytet under de senaste två deltävlingarna, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande. 

 Söndagens lopp slutade på en fjärdeplats. 

 – Det hade varit grymt att ta en pallplats även i race 3. Farten fanns där för att lyckas med det, men tyvärr gjorde jag ett onödigt misstag när jag precis hade tagit mig upp på tredjeplatsen. 

 Nästa race går av stapeln 14 augusti på holländska Zandvoort, på den fristående tävlingen RTL GP Masters of F3.

 – Alla de bästa förarna i världen kommer att vara på plats, men jag tror att vi har goda förutsättningar att slåss högt upp i resultatlistan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!