071206-rydell-wtcc-2008

Rydell kör Seat i WTCC 2008

Svenske Rickard Rydell är en av fem toppförare som ska föra Seat i WTCC nästa år. Målsättningen är att vara med i toppen och slåss om VM-titlarna i standardvagnsracing.

– Jag ser verkligen fram emot nästa år. Min målsättning är att nå hela vägen fram i VM 2008 och min motivation är definitivt på topp, säger Rickard Rydell.

 

Förutom Rickard Rydell består Seat-teamet av Jordi Gené, Tiago Monteiro, Yvan Muller och Gabriele Tarquini som också fanns med i 2006 års uppställning.

 

– Nästa år har vi ett team med fem proffsförare som alla stått på prispallen och startat från pole position. Jag är säker på att vi återigen kommer att tävla i toppen och kämpa för att ta hem både konstruktörs- och förartiteln, säger Jaime Puig, Seat Sport Director.

 

I år kom Seat på andra palts i både konstruktörs- och förarmästerskapet efter hårda fajter om titlarna ända in i det sista loppet i Macau.

Preliminär kalender för FIA WTCC 2008

2/3 - Curitiba, Brasilien

18/5 - Valencia, Spanien

1/6 - Pau, Frankrike

15/6 - Brno, Tjeckien

6/7 - Estoril, Portugal

27/7 - Brans Hatch, Storbritannien

31/8 - Oschersleben, Tyskland

21/9 - Anderstorp, Sverige

5/10 - Monza, Italien

26/10 - Okayama, Japan

16/11 - Macau, Kina

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Cyber Monday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr