080925-saab-stcc-2009

Saab-bil i STCC 2009

Vid STCC-finalen på Mantorp Park, söndagen den 28 september, är det dags för en svensk världspremiär. Då visas en Saab 9-3 BioPower anpassad för STCC-reglementet.

Det är STCC-teamet Dealer Sport (som tidigare stått bakom Opel Team Sweden) som ansvarat för bygget av bilen, med visst stöd av Saab Automobile. Det är den Opel Astra Coupé som teamet drev (med Tommy Rustad som förare) i fjol som står som grund för bilen. Med den Opeln vann Rustad för övrigt STCC-finalen i fjol. Opel Team Sweden ordnade dock inte de ekonomiska förutsättningarna för att köra vidare i årets mästerskap. När premiärvisningen nu är avklarad vidtar ett intensivt arbete med att säkerställa nästa års STCC-säsong, dels genom fortsatt teknisk utveckling och dels att utveckla det ekonomiska konceptet som ska möjliggöra deltagande i STCC 2009. Det är med andra ord inte säkert att bilen dyker upp, men visst vore det roligt! Jens Edman har kört de första testerna och kommer även att köra på Mantorp. Det är dock inte klart med hans medverkan för ett eventuellt 2009.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!