100708-saab rally wrc

Saab drömmer om rally-VM 2014

Saab har en framgångsrik rallyhistoria bakom sig. Kanske är det dags att återigen tävla i rallysammanhang? WRC då så klart. I alla fall enligt vad Victor Muller hoppas på.

TV4:s Ekonominyheterna träffade Spykers vd och tillika Saabs ägare, Victor Muller, i Almedalen i går för att prata lite Saab. Han kläckte ur sig något som kan få vem som helst att antingen hoppa av glädje eller trilla av stolen på grund av häftig skrattattack.

Victor Muller pratade med reportern om att han skulle vilja se Saab i rallysammanhang igen. Saab har ju som bekant många, många mil rally bakom sig, även om det var ett tag sedan.

Och det är inte i vilket rallysammanhang som helst han vill se Saab i:

– Det enda rally som vi skulle vara med i är World Rally Championship, sa han till Ekonominyheterna.

Dock poängterar han att Saab måste bli lönsamt först innan de ens funderar på en återkomst i rally. Tidigast 2014 kan det i så fall ske enligt Victor Muller.

Spyker har erfarenheter från motorsport, dock inte speciellt goda. 2006 köpte de Midland F1 Racing, döpte om det till Spyker F1 och deltog i 2007 års Formel 1-VM. Inga framstående placeringar alls under det året utan idel placeringar längst bak.

Därefter såldes stallet och tävlar numera under namnet Force India.

Spyker har också med sitt fabriksstall deltagit i 24-timmars på Le Mans.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!