090226-saab-stcc-nej-inte

Saab INTE klara för STCC!

I flera medier framgår det som om att Saab och Jens Edman är klara för att köra STCC 2009. Det är inte sanningen!

För det första är inte Saab involverat i det projekt som Jan Warnestad driver från Karlstad där hans företag Saab Performance byggt en STCC-version av Saab 9-3. Prototypverkstaden i Trollhättan har hjälpt till en del med bygget men det är allt. Saab har även internt gått ut och sagt att de inte skall köra STCC.

Jan Warnestad:

– Jag har sett uppgifterna i andra medier men det är ingen som har frågat mig i alla fall. Det ser ärligt talat väldigt mörkt ut i dagsläget och om det inte dyker upp ett mirakel kör vi inte STCC 2009. Jag bedömer det som att vi behöver fem miljoner kronor i driftskostnad för att köra, och de är inte lätta att ska fram i det ekonomiska läge som nu råder, säger han till teknikensvarld.se.

– Det kanske kan bli något enstaka race, men inte heller det är säkert, fortsätter Jan Warnestad.

Jens Edman utpekas i samma medier som klar som förare men det är inte heller sant.

– Som jag ser det i dag är det större risk att jag sitter på läktaren än i en tävlingsbil. Det är inte ett dugg bättre förutsättningar i Danmark (där Jens tävlat i sex år) än i Sverige.

Jan Warnestad har sålt en Opel Astra i STCC-trim till Viktor Huggare som ska köra privatcupen. Det har på sina håll framgått att Huggare ska driva tvåbilsteam och att gotlänningen Billi Jonasson ska vara den andre föraren. Bilen som är aktuell är den Astra -01 som köptes från England av Warnestad.

– Visst är den bilen till salu men den står kvar här hos oss och jag har inte hört mer än det som stått i tidningar och på webben, säger Warnestad till teknikensvarld.se.

– Men det vore jättebra om den blev såld så får vi mer pengar till Saab-projektet.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!