060831_hubinette

Samuel Hübinette möter NASCAR-stjärnor

I den amerikanska driftingserien dominerar svenske Samuel Hübinette. Nu har de professionella driftarna från D1-serien utmanat racerförarna från NASCAR på motorkamp och D1-laget leds av just ”Crazy Swede” Samuel Hübinette.

Utmaningen kommer att ske redan i kväll på Irwindale Speedway i Kalifornien som också kallas för ”House of drift”.

Åtta D1-förare möter åtta NASCAR-förare och det är bäddat för riktigt hårda fighter. Förutom Samuel Hübinette har D1-laget med sig bland andra Yasuyuki Kazama och Ken Nomura som är omåttligt populära förare i USA och Japan. Från NASCAR kommer namn som kanske är något mer kända i Sverige. Stjärnskottet Kasey Kahne tar med sig bland andra Bill Elliot och Robby Gordon.

En stor händelse med många tunga namn som möter varandra, men den största duellen och dragplåstret är matchen mellan Kasey Kahne och Samuel Hübinette som lär bli något extra.

Samtliga intäkter går till Kasey Khane Foundation som årligen skänker pengar till hjälporganisationer av olika slag, framförallt de som hjälper sjuka barn. 

Tyvärr lär vi få svårt att se detta hemma i Sverige eftersom vi har ytterst få amerikanska kanaler här. Det skulle vara roligt att se F1-förarna möta WRC-förarna i en liknande kamp men vi får helt enkelt nöja oss med Race of Champions och Finnkampen tills vidare. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!