Foto: Formel D

Samuel Hübinette slutar med drifting

En av de största inom driftingsporten, Samuel Hübinette, lägger det aktiva drifting-tävlandet på hyllan inför årets säsong.

Svenske Samuel Hübinette har en lång karriär bakom sig i driftingsporten, med två mästartitlar i Formuel D och en bronsplats i X-Games som största meriter. Sedan han flyttade till USA 2004 har han också blivit den som tagit flest segrar i Formel D genom tiderna. Tidigare har Hübinette bland annt jobbat som testförare till Volvos super touring-team och gjort stunt i Hollywood-produktioner.

Inför säsongen 2012 meddelar Samuel Hübinette att han nu lägger det aktiva tävlandet inom driftingsporten på hyllan. Detta sker i samband med att två stora sponsorer valt att inte förnya sina avtal. I stället ska han nu lägga fokus på rallycross och off-road-tävlingar. Hübinette kommer dock fortsätta att göra demonstrationsdrifting med den Dodge Challenger han kört senaste säsongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!