090403-sandell-portugal

Sandell rullade i Portugal

Efter två raka VM-segrar i PWRC blev det en snabb sorti för Patrik Sandell i Rally Portugal. Redan på den första riktiga specialsträckan rullade han sin Skoda Fabia Super 2000. Men Patrik Flodin håller den svenska fanan högt.

- Vi hade gjort en miss i noterna. Det var en väldigt snabb kombination där vi skrivit "håll in" för att komma i rätt linje in i nästa böj. Men vi borde skrivit "håll in mycket", så nu tappade jag linjen in i kurvan efter, där vi slog i vallen och rullade, säger Patrik Sandell.

 

Enligt reglerna har de möjlighet att starta om rallyt imorgon med fem minuter tillägg för varje sträcka de inte genomfört. Men eftersom avåkningen skedde redan på dagens första sträcka skulle det innebära att de ligger en halvtimme efter tätbilarna.

 

- Det är väl tveksamt om vi startar om. Just nu känns det inte så, men det beror lite på hur det går för de övriga, om vi tror att vi kan komma ifatt tillräckligt för att få med oss några poäng hem, säger Patrik Sandell.

Det finns faktiskt goda chanser för Patrik att ta poäng. Av de femton startande i klassen är det sex stycken som åkt av under den första dagen och tickar fem minuter per sträcka i tidstillägg för att de inte kör.

För den andre svensken i rallyt, Patrik Flodin, går det så här långt väldigt bra. Han ligger tvåa totalt i sin Subaru Impreza efter fyra körda sträckor. Det kan därmed fortfarande bli svensk seger i denna klass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!