091203 sauber f1

Sauber klara för Formel 1 2010

Slutligen har den långa historien om vem som ska få den trettonde och sista platsen i Formel 1 nästa år fått ett slut. Det blir Sauber, aka BMW.

Sedan BMW avbrutit förhandlingarna med Qadbak och låtit Peter Sauber köpa tillbaka sitt gamla team har det varit ovisst om schweizarens team skulle få en plats i startfältet. Den trettonde och sista gick till Lotus men så har Toyota dragit sig ur och det fanns en plats.

Det var dock inte solklart att Sauber skulle få denna eftersom FIA hävdade att Toyota fortfarande var anmälda även om teamet lagts ner.

Nu har dock FIA bekräftat att Sauber tar platsen och Toyota i sin tur har meddelat att de inte ska sälja sitt team utan möjligen bilarna till någon intressent.

Toyota planerar enligt rykten att istället använda sina stora motorsportfaciliteter i Köln för att hyra ut tjänster till hugade spekulanter inom bilindustrin/motorsportvärlden.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!