080206-schumi-ksm

Schumacher blir teamägare

Han tackade nej till att leda Ferraris F1-team men nu startar han eget. Michael Schumacher blir ägare till ett kartingteam där föraren heter Carlos Sainz jr!

Michael Schumacher har lierat sig med två vänner och blir delägare i kartingteamet KSM där initialerna står för ägarnas efternamn: Peter Kaiser, Schumacher och Thomas Muchow. Schumacher startade som de flesta F1-förare i karting och har aldrig förlorat kontakten med sporten.

KSM har valt Carlos Sains Jr som förare. Han är förstås son till rallyvärldsmästaren med samma namn och en "tyngre" satsning namnvis är det svårt att se i karting. Satsningen startar med en deltävling i tyska mästerskapen i Kerpen (där Schumacher är född) senare den här månaden.

Vid introduktionen av teamet häromdagen var Michael Schumacher inte rädd för att säga att målsättningen med det hela var att ta Carlos Sainz Jr till Formel 1.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!