100131-scumacher-sls amg

Schumacher kör uppochned med SLS AMG

Nu har den släppts, första promotionfilmen för Mercedes nya supersportbil SLS AMG – du vet den med måsvingar. Bakom ratten i den röda bilen i filmen finner vi ingen mindre än F1-legendaren Michael Schumacher som kör riktigt snabbt... uppochned på taket i en tunnel.

Mercedes SLS AMG, en bil som skapar habegär bara man tänker på de smått klassiska dörrarna av modell måsvinge. Än mer habegär skapas när man tänker på att den har en 6,3 liter stor V8 på 571 hästkrafter och 650 newtonmeter. Kanske är habegäret mättat när man ser prestandasiffrorna? 0-100 km/h på 3,8 sekunder och en toppfart på 317 km/h.

Nej, habegäret är inte mättat förrän man möjligtvis har sett den första promotionfilmen för bilen. Mångas favorit Michael Schumacher sitter nämligen bakom ratten i den tyska besten. Och han utför något som de flesta bara vågar drömma om. Han ger järnet in i en tunnel, kör upp på väggen, korsar taket och ned för den andra väggen på motsatt sida för att sedan tryggt ta sig ur tunneln och stanna med en nöjt leende.

En sak är då säker... om nu den korta reklamfilmen för SLS AMG mot all förmodan skulle vara äkta, det vill säga att bilen verkligen kör på tunneltaket, så är det inte Schumacher som rattar bilen. Men vår största misstanke är ändå att filmen är fejk. Vad tror du?

Vill du också kunna ratta en bil längs med ett tunneltak*? Då bör du investera i en SLS AMG som släpps till försäljning om ett par månader. Grundpriset i Tyskland ligger på 1,8 miljoner kronor men självfallet kan slutpriset bli betydligt många hundra tusen högre allt eftersom man plockar på bilen tillvalsutrustning.

Promotionfilmen finns i en kort och en lång version. Det är den långa du ser här nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!