090115-schumacher

Schumacher trodde han skulle dö

Nu 40-årige Michael Schumacher sa i en tv-intervju i går att han var övertygad om att han skulle dö när han kraschade vid Englands Grand Prix på Silverstone 1999.

Det var i en intervju i tyska ZDF i går som Schumacher avslöjade sin dödsångest. Han blev bromslös i sin Ferrari i slutet av Hangar Straight och fortsatte med oförminskad fart rakt in i ett avbärarräcke. Ferrarin begravdes under de däck som sitter framför räcket. Schumacher skadade sitt höger ben allvarligt men säger att han trodde det var värre än så.

I intervjun säger tysken att han såg sitt liv flimra förbi och att hjärtat saktade ner för att slutligen stanna helt och allt blev svart.

– Jag vet inte hur länge jag var borta eller om det bara var en chock men för mig var det nog att mitt hjärta slutade slå. Så kände jag i alla fall, sa Schumacher.

Michael Schumacher vann 91 Grand Prix och sju VM-titlar innan han slutade med Formel 1 för två år sedan.

Extern länk

Intervju ZDF

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!