100305-schumacher f1 2010

Schumacher vinner F1-titeln 2010

Rubriken kan låta aningen kontroversiell, men det är ni läsare som valt den själva utifrån den just nu pågående omröstningen här på teknikensvarld.se. Efter 587 röster ser vi att comebackande Michael Schumacher har störst förtroende hos er...

Förra helgen slängde vi upp en ny omröstning på startsidan av teknikensvarld.se. Där har ni under de senaste dagarna kunnat välja att rösta på den förare – av 22 totalt – som ni tror vinner Formel 1-VM 2010. Sedan omröstningen startades har det dock skett vissa förändringar – bland annat har USF1 dragit sig ur årets säsong men det påverkar inte omröstningsresultatet nämnvärt.

Av er läsare är det 24 procent som tror på Michael Schumacher i teamet Mercedes GP Petronas. Detta trots att han inte tävlat inom Formel 1 sedan han lade av för snart fyra år sedan.

Att Michael Schumacher kan köra F1-bil, det vet vi. Men han borde vara aningen ringrostig i tävlingssammanhang, oavsett hur många tester och körningar han genomfört under försäsongen. Är det kanske så att Schumacher leder (eller kanske rent av vinner) den pågående omröstningen för att många har så goda minnen av honom och att röstningen baseras mer på hjärta än hjärna? Kommentera gärna nedan vad du tror.

Klar tvåa i omröstningen är en annan väldigt rutinerad räv – spanjoren Fernando Alonso som nu har (bytt upp sig?) från Renault till Ferrari. 22 procent av er tror att Alonso står som titelinnehavare efter årets sista F1-lopp.

Trea i omröstningen ligger Lewis Hamilton som kör för McLaren. Han har 15 procent av era röster. Fyra med 10 procent ligger Sebastian Vettel som länge var med och slogs om titeln förra året. Han kör fortfarande för Red Bull. Femma ligger Alonsos stallkamrat Felipe Massa som råkade ut för en allvarlig olycka förra året. Kan han göra comeback efter den hemska incidenten och svara på de 7 procent av er som tror på honom?

Förra årets världsmästare, Jenson Button i McLaren (då i Brawn GP som har blivit Mercedes GP), är det bara sex procent av er som tror på. Därmed är han endast sjätte favorit till titeln i år enligt er besökare på teknikensvarld.se.

Förvånansvärt få tror på rutinerade brasilianaren Rubens Barrichello som förra året näst intill tampades om VM-titeln. Endast en procent av er tror på Barichello, är han rent av för gammal?

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet