060120_schumi Foto: Ferrari

"Schumi" till Toyota 2007!

Sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher kan vara på väg till Toyota. Än så länge har det inte spekulerats i några summor men "Schumis" manager, Willi Weber, säger till tyska Bild att Toyota är ett intressant alternativ till Ferrari.

Michael Schumacher har tidigare gått ut och sagt att om inte Ferrari tar fram en vinnande bil är det möjligt att han byter team eller rent av slutar med Formel 1. Troligt är att han stannar i Ferrari. 99 procents chans enligt honom själv Men "den enda procenten måste jag hålla öppen ifall andra alternativ dyker upp". Och det har det gjort.

Schumachers manager, Willi Weber, säger till tyska Bild att Toyota är ett intressant alternativ för den sjufaldige världsmästaren.

– Michael lämnar en procents chans öppen för att man aldrig vet vad som händer i F1. Kolla bara på Alonso, säger Weber, och syftar på det hastiga bytet till McLaren från Renault.

Om Michael Schumacher skulle gå till Toyota 2007 finns det chans att han får en välkänd stallkamrat - lillebror Ralf Schumacher som kör Toyota redan nu. Och chansen att Kimi Räikkönen kommer att köra Ferrari ökar markant.

Ett byte till Toyota skulle vara chockerande, men inte särskilt dumt av Schumi. De flesta experter är överens om att den japanska jätten, som har störst budget av F1-teamen idag, är framtiden i Formel 1. Ju längre tid som går, desto bättre blir Toyota.

Hur det ligger till med flytten vet egentligen bara Schumacher själv. Och så lär det förbli ett tag framöver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!