Se Alx Danielssons ”bullerfria” rekordvarv runt Mantorp Park!

I söndags var det Time Attack-festival på Mantorp Park. Där visade Alx Danielsson att det går att slå varvrekord även när man håller sig under de hårda bullerkraven. Se hans rekordvarv i SMR 997 RSR Turbo här!

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

1 minut, 15 sekunder och 17 hundradelar med fullt buller (cirka 108 dB), som Alx Danielsson beskriver ljudbilden när bullerkraven inte efterföljs.

1 minut, 15 sekunder och 23 hundradelar när en grov extern ljuddämpare var monterad (se bilden nedan) som får ned bullernivåerna under gränsvärdena. Det går alltså att köra riktigt fort, till och med slå rekord, samtidigt som man håller sig inom kraven för acceptabelt buller. 95 decibel i det här fallet.

Rekordet, sannolikt det snabbaste varvet med en karossförsedd bil, slogs i går med hemmabygget SMR 997 RSR Turbo under Time Attack-festivalen på Mantorp Park.

Vid optimala väderförhållanden tror Alx Danielsson att bilen är kapabel till 1,13-tider.

Läs mer om bilen och rekordvarvet på Alx Danielssons blogg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!